[WIP Wednesday] Een zomerse sjaal

Mirjam
3 mei 2017

Vorige zomer bracht Esther van Happy In Red een nieuw haakpatroon uit: Een sjaal gehaakt met een kabelsteek. Ik vond het meteen een mooie sjaal. Maar mijn haaktempo lag (ligt) niet heel hoog en ik zag op tegen de grootte van de sjaal. Ik haakte nog twee andere sjaals (deze en deze, nooit geblogd).  Maar de kabelsteek sjaal bleef in m’n hoofd zitten. En als ik iets in mijn hoofd heb….

Afgelopen week toog ik naar het hobbywinkeltje vlak bij mijn werk. Ik zocht vijf contrastkleuren uit voor de gekleurde toeren en effen grijs als basiskleur. Ik vind het altijd heel moeilijk om de juiste kleuren bij elkaar te zoeken, maar ik denk dat het toch wel gelukt is.

Tijdens het haken leg ik de contrastkleuren op volgorde. Ik vond het zo’n leuk zicht, die bolletjes naast elkaar dat ik mijn camera er bij heb gepakt :). Zo fotografeer ik weer eens iets anders dan mijn kinderen, hoewel die ook best schattig (kunnen) zijn ;).

Het is een driehoekige sjaal, en daarbij vlot het eerste puntje natuurlijk altijd lekker snel. Op deze foto’s zie je het resultaat van 2 avondjes haken. Nu de toeren steeds langer worden, zal het steeds minder vlot gaan. Ik ben benieuwd of ik de sjaal voor de zomer af heb. En anders wordt het een mooie herfstsjaal 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *