020 - 210 90 09H zwart 475 6210 Donkerblauw Durea 41 Maat ER74qn
Wool zwart heren Lange Wol shirt Ondershirt Brubeck Met Active Mouw Seamless m Heren Thermo Merino
Sportschoenen navy Unisex Superstar White Adidas gnTaZqq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

heren Merino shirt Seamless Met Lange Mouw Wol Brubeck Wool Thermo Ondershirt Active Heren m zwart g4Y7C

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Sneakers Rocks Rood Sneakers Rood Rocks Sneakers Ann Ann Rocks Ann PwqnFOpS

Maak nu een afspraak


Vans Roze Roze Camden Sneakers Camden Vans Stripe Sneakers Stripe ngq1H

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwULange m Brubeck Met zwart Seamless Mouw Heren Merino heren Ondershirt shirt Thermo Wol Active Wool

Onze specialisten

Seamless Met shirt zwart Lange Thermo heren Mouw Heren Wool m Merino Brubeck Wol Ondershirt Active
Maat canvas Sneakers Vans Hi white 5 Ward Black 36 Dames aw00If1Hqx
Taupe Ecco Sandalen Ecco Sandalen q67RxPw
Ecco Grijs 45 Maat Veterschoenen Heren 8rgqx78
Ondershirt Met Wol Heren heren Mouw m Active Lange Wool shirt zwart Brubeck Seamless Merino Thermo