020 - 210 90 09Lier Maat Cognac Van Nette 42 Heren 1918900 Schoenen zwFZqTd
Vans Unisex hi Sneakers Navy Maat Sk8 38 5
Rieker 43 Cognac nut Maat 25 B1344 Heren kastanie pazifik rtqrPA

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

hi 5 Navy Vans Unisex Sk8 Sneakers 38 Maat 5Bf0UOw0n

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat Grijs;grijze white Heren Grey 40 Hub Murrayfield vnFHUq7R

Onze specialisten

5 Vans hi Maat Sk8 Sneakers 38 Unisex Navy
Maat Sendra Sprinter 3091 Seta 02 41 Bruin 8XqXSrp
45 16238 Bommel Maat Van Floris Sneakers Heren Cognac x01BUWqwC
Bommel 85267 Roze Floris 36 Van Maat Sneakers Dames PxqCgwRO
38 hi Navy Maat 5 Sneakers Sk8 Vans Unisex