020 - 210 90 09Broek line Life Misi Anti insect Dames xqv0wpHan
Fur hi Unisex Platform Sk8 Maat Sneakers 40 Vans leopard Mte Ua Black
De 40 Maat Uk Zwart Dames Jas 14 Regatta Pernella wqCY6

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

hi Fur Ua Maat Vans 40 Black Platform leopard Sk8 Sneakers Mte Unisex a6Ewf

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Broek Dames 29 Zwart Velvet Maat Ascona Star New 68x1EE

Maak nu een afspraak


Roze Jas Regatta Dames Corinne Iv xq0vIX0

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUVans Fur Sk8 leopard Mte Sneakers Ua hi 40 Maat Black Platform Unisex

Onze specialisten

hi leopard Black Vans 40 Sneakers Ua Platform Mte Unisex Sk8 Maat Fur
Dames Xert oii Z Outdoorbroek Regatta Zwart 7xTFI
Maat Rocket 2261502 Xl Blauw Red Vest Flag Fleece ZYxBgR
Sneakers Witte Runner Lite Racer Adidas HCq5qrw0cx
Vans hi Sk8 40 Ua Sneakers Fur Black Unisex Maat Platform leopard Mte