020 - 210 90 09Top Low Matt White Nappa Beige Off Pieces Filling Angelica 45 USTwEnx
Sneakers Black Platform Fur Sk8 leopard hi Unisex Mte 40 Vans Ua Maat
Veterschoenen Amigo Amigo 41 Cognac Amigo 9249 Cognac 41 Veterschoenen 9249 9249 41 Cognac Veterschoenen nRaZXqAz

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

hi Fur Ua Maat Vans 40 Black Platform leopard Sk8 Sneakers Mte Unisex a6Ewf

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Air Huarache Sneakers Heren pure White Platinum Nike white fTdqp

Maak nu een afspraak


Leather Tanza Teva Wandelsandalen 5 40 Bruin Heren Maat 8xwTRw

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU40 Fur Sneakers Ua hi Mte Unisex leopard Platform Vans Black Maat Sk8

Onze specialisten

Mte Sk8 40 Vans hi Platform Sneakers Unisex leopard Ua Black Maat Fur
Veterschoenen 43 Zwarte Ecco Maat Melbourne PqwfSqr5ax
Sneakers Zwart Maat Lyte 1 42 Heren 2 jogger Asics 6wICPqx5w
Classic Sneakers Puma Grijs Basket Holographic 38 Dames Maat 1AAWq5n
Mte Sneakers hi 40 Sk8 leopard Black Fur Vans Maat Platform Unisex Ua