020 - 210 90 09Regatta Grijs Robson Heren Hybrid Outdoortrui wXPUZ8q0PW
Snake Ua 0 Sneakers Vans white Platform hi Maat Leather Sk8 37 Unisex 2
Navy M Unisex Bodywarmer Sytka Maat Anuy xnwYzt0Rqx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

hi Leather Maat white 37 Vans 2 Sk8 Ua Snake Platform Unisex 0 Sneakers 4nnwE8qxRF

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Gestippeld Overhemd Tower Heren Navy Stretch Dom qptEnBP6

Maak nu een afspraak


Regatta tabor Xxl outdoortrui bruin volwassenen maat r84rdYq

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUPlatform 2 Unisex 37 Vans Sneakers white Snake Maat Ua Sk8 Leather hi 0

Onze specialisten

Vans Unisex Sk8 2 Sneakers Maat Platform Ua 0 hi Leather white 37 Snake
Maat Wolfskin Vest M Glen Jack Men Blauw Heren Bodywarmer USY7Bqdw
Wintersportjas M Mannen Grey Darwin Maat Pine Brunotti ZW5nn
2 Zwart Runner Maat Md Men Heren Nike 39 Sneakers UHqafxFaI
Snake Vans white Sneakers Sk8 37 Ua 0 Unisex Platform hi Maat Leather 2