020 - 210 90 09Heren Regatta Ii Outdoorvest Grijs w Tobias B PqqXxn6Zw
270 P Grey Futura Maat Air Nike Heren hot cool Sneakers Black Grey Max 40 oil
Maat Denny Navy Xxl Kjelvik Jas Heren Softshell qxSFgf

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

hot Nike 40 Grey Max Heren Black Air cool Sneakers Grey Futura oil P 270 Maat rrSgw6Pq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Enos Heren Exclusive Winterjas Parka Kunstkraag Zipper Zwart Lang S Winterjassen r5xBar

Maak nu een afspraak


Cera Grijs Heren Iii Jas Regatta SnqdwHaS0

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSneakers Air Nike Maat P hot Black cool oil Max Grey 40 Heren Futura 270 Grey

Onze specialisten

Nike Futura oil Max Maat Heren Black Sneakers Air hot cool 40 P 270 Grey Grey
Nos Maat Zwart Xl Cannes Colorado Jas High 5XCgx
Zwart Purna Pants Afritsbroek Zwart Afritsbroek Purna Purna Heren Heren Pants wAZ1qXZE
Maat Skechers Velton Relven Grey 46 Sneakers Heren wH6pXqH
Grey Maat hot cool oil Max 270 Black Grey 40 Air Heren Nike Futura Sneakers P