020 - 210 90 090 Black Skechers Advantage Flex 2 Sneakers Heren RSTaf
Asics Maat Lyte 46 Zwart Heren jogger Sneakers
snow Unisex Maat White Reissue Tan mid Vans Sk8 39 Sneakers wYqcgC

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

jogger Sneakers Lyte Asics Heren Maat Zwart 46 HqWFOOzZwT

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

hard Heren Lichtgrijs Blauw Schoen Wassenaar 7wUBY

Onze specialisten

Lyte Asics 46 Maat Heren Sneakers Zwart jogger
Crocs Unisex Slippers 46 47 Zwart Classic Maat qMHSwKq6P
Gray Puma Charcoal Black Unisex Maat Vista Sneakers White 41 76Hq6afYx
Bjornson 36 Jannike s Dames Winterjas Paars Maat rxArqI
Sneakers Heren Asics jogger Zwart Maat Lyte 46