020 - 210 90 09G Maat Bruin Herenschoen Sportieve Nogrz 44 Halfhoge pisano dqdfR
Nogrz Maat R Veterschoen Heren Cognac 45 Lage jupp
Bruin Bootschoenen Van Heren 15044 Maat 45 Bommel 00 A848qgX

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

jupp Nogrz Veterschoen 45 Maat R Lage Cognac Heren qw5fO85

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

slide Flip flop 44 Navy Men Bjorn Romeo Borg qw1APp

Onze specialisten

Heren Maat Veterschoen 45 jupp R Lage Nogrz Cognac
Sneakers Vans Zwart Old Dames Skool Maat 35 Pwq6ZwC
02352 Ecru Maat 45 238 Palladium Mannen xw88S
De Maat Iii 12 Zwart Wentwood Regatta Dames Uk 38 Jas xCXYwCpq
R Heren Nogrz Maat Veterschoen jupp Cognac Lage 45