Steen, papier, schaar

Mirjam
6 april 2017

Het is een van de eerste mooie lente dagen. Ik moet naar m’n werk en heb een vrolijk rood rokje een blousje en sprijkerjas aan. Ik twijfel, zal ik mijn hakken aan doen of mijn sneakers. Het kan allebei. De hakken maken het wat chiquer, de sneakers iets meer casual. Ik heb er erg aan moeten wennen, ‘platte schoenen’ onder een rok. Het voelt soms nog wat plomp. Maar ben er inmiddels van overtuigd dat het kan.

Omdat mijn lieve oudste dochter Z mij laatst duidelijk maakte dat ik er uitzag als oude oma in een bepaalde outfit, besloot ik haar om raad te vragen. Ik vroeg: “Zal ik mijn hakken aan doen of mijn platte schoenen?”. “Je platte schoenen” antwoordde zij resoluut. “Nee, mama, je moet je hakken aandoen!”. Zoon S door de bocht. Z greep meteen in: “Kom, laten we steen, papier, schaar doen!”

Kom, laten we steen, papier, schaar doen!

Steen, papier, schaar. Iets wat ik als kind veel te ingewikkeld vond en waarbij ik altijd verloor. Ik liet ze bezig en pakte intussen mijn tas in. “Je platte schoenen, mama!”, klonk het ineens van de bank. Blijkbaar waren ze er toch uitgekomen met z’n twee├źn. Ik pakte mijn spullen, gaf het kroost nog een knuffel en een kus en vertrok op mijn sneakers naar mijn werk.

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *