Mamaprietpraat Avondvierdaagse Weekmenu

Mirjam
27 mei 2017

Begin dit jaar heeft het weekmenu hier zijn intrede weer gedaan. Dat houd in dat ik me een middag per week het hoofd breek over wat we de volgende week gaan eten, dit noteer, boodschappen doe (nou ja, bestel en/of laat doen 😉 ) en we zitten weer voor een week gebakken. Ik probeer zo min mogelijk uit ‘pakjes’ klaar te maken en zo veel mogelijk groenten van het seizoen te kiezen. Omdat ik mijn inspiratie ook van Het Net af pluk, denk ik er aan mijn weekmenu’s hier ook te delen. Dat is nog niet gelukt. Maar er moet er één de eerste zijn en de eerste is meteen een bijzondere.

Volgende week wordt hier de Avondvierdaagse gelopen. Voor Z is het haar derde keer, voor S de eerste keer. Z was 6 toen ze ‘m voor het eerst liep, S is nu nog ‘maar’ 5. Maar, omdat we een wandelvakantie in het vooruitzicht hebben, zijn we aan het trainen. Een ronde van 5 km kan hij aan, dus is de Avondvierdaagse een mooie training.

Leuke uitdaging voor papa en de oudste twee. De uitdaging voor mama is de wandelaars op tijd te voorzien van een voedzame warme maaltijd. Ongeacht of er nu gewerkt wordt en/of de kinderen muziekles, judo of zwemles hebben. Aan mijn menu kan het denk ik niet meer liggen, kijk je mee?

Dag 1: Shoarma

De avondvierdaagse begin op dinsdag. Dinsdag moet ik werken en is daarnaast eigenlijk  pizza dag bij ons. Het wordt niet gewaardeerd als ik daarvan afwijk. Lekker makkelijk zo’n pizza, maar al met al (oven voorverwarmen, pizza in de oven…) duurt het ook een half uur voordat die op tafel staan. Daarom koos ik toch voor shoarma voor deze avond. Dit lusten de kinderen ook graag, dus ze eten er genoeg van. Ik hoop dat het afwijken van de pizza dag me vergeven wordt 😉

Dag 2: Quiche

Dan is dag 2 natuurlijk de woensdag. De woensdag zit echt vol met afspraken voor de kinderen: Muziekles, judo en zwemles. Naar zwemles rijd ik samen met een andere moeder en ik heb al geruild, zodat ik deze woensdag niet moet rijden. Op deze manier kunnen papa en S op tijd eten. Z krijgt boterhammen mee naar zwemles. Nadat S naar de judo is gebracht kan ik aan de quiche beginnen. Zodra Z thuis is kan er aan de wandeling begonnen worden.

Dag 3: Rode bietjes (krootjes*) met speklapjes

Donderdag is de meest relaxte dag tegenwoordig. Geen werk en geen sport afspraken. Ik heb dus de tijd om een ‘fatsoenlijke’ maaltijd voor te bereiden. Rode bietjes zitten in het seizoen en met het recept van (o)ma zijn ze ook erg lekker.

* wij noemden thuis rode bieten altijd krootjes of rooie krootjes.  Dit is niet echt ABN geloof ik. Ik dacht altijd dat t Zeeuws (- Vlaams) dialect was, maar googlen op ‘Krootjes’ geeft toch behoorlijk wat ‘hits’. Wat denk jij? Is het dialect of niet?

Dag 4: Zalm roomkaas pasta

Vrijdag moet ik werken. Uit mijn werk heb ik een afspraak bij de schoonheidsspecialist en ’s avonds bij de kapster. Rennen en vliegen dus. De pasta maak ik eerder deze week al klaar (woensdag of donderdag) zodat deze alleen maar opgewarmd moet worden vandaag. Het recept voor deze pasta vind je overigens hier.

PS1: Een handige weekmenukalender om je weekmenu in op te schrijven vind je hier.

PS2: Terwijl ik deze post wil publiceren zie ik dat ik niet de enige ben met een avondvierdaagse weekmenu :). Check een ander menu hier.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *