[Recept] Zalm-roomkaas-pasta

Mirjam
27 mei 2017

Wij aten bijna nooit vis. Nu probeer ik minstens een keer per week ‘iets met vis’ klaar te maken. Een van de uitprobeersels die nu met regelmaat terugkeren, is dit pasta gerecht. Een recept heb ik niet kunnen vinden, dus schrijf ik het zelf maar uit :). Het is makkelijk en snel klaar te maken: In de tijd dat je pasta kookt maak je de saus, dus in 15 tot 20 minuten kan je klaar zijn. Is dat nog te veel tijd, dan kan je dit ook makkelijk een dag van te voren maken en de volgende dag opwarmen.

Wat heb je nodig

– 400 gram pasta

– 1 ui

– 1 teentje knoflook

– 150 gr gerookte zalm

– 500 gram doperwten (vers of diepvries)

– 125 gr roomkaas

– olijfolie (om in te bakken)

De pasta

Breng ruim water aan de kook en voeg de pasta toe. Kook de pasta beetgaar binnen de aangegeven tijd op de verpakking.

De saus

Snipper de ui en knoflook, snijd de zalm in kleine stukjes. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de stukjes zalm toe als de ui glazig is en bak ze kort mee. Voeg de erwten toe en bak deze ongeveer 3 minuten mee. Voeg de roomkaas toe en laat het in zo’n 5 minuten smelten. Breng de saus op smaak met wat peper. Zout mag, maar ik vind het geheel door de roomkaas en zalm al zout genoeg.

The finishing touch

Giet de pasta af en meng deze door de saus. Warm het geheel nog even goed door.

Eet smakelijk!

Variatie tips:

– Vervang de erwten door een broccoli. Snijd deze eerst in roosjes en kook deze kort (5 – 10 minuten) beetgaar.

– Voeg bij het fruiten van de ui en knoflook twee fijngesneden anjovis filets toe (bij het op smaak brengen van het gerecht is zout nu echt niet meer nodig!).

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *