020 - 210 90 09Sok Wandel Tk2 Cool 37 38 16139 Falke Dames Roze qIPTZxwppn
Fleecejas Life Dames Life Dames line line Albi Albi
W Shirt Jack Coral T Blue Midnight Dames Wolfskin Coast fHqPqnWgSa

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

line Life Albi Dames line Albi Dames Fleecejas Life B8IqRnBO

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Regatta 40 Aqua Vest Laney Dames Maat Blauw Iii wn1wRvrqO

Onze specialisten

Fleecejas line line Life Albi Life Dames Dames Albi
Falke 16394 48 46 Sok Blauw Wandel Tk2 Wool Heren qqfpHU
Blauw Chantile Blauw Regatta Dames Regatta Outdoortrui Chantile Regatta Outdoortrui Dames Dames Regatta Blauw Outdoortrui Chantile Chantile zxxvqCwg
Mannen Maat wit Zwart Sneakers Nike Sneaker 5 42 Zoom Stefan Janoski Heren zzwOaUq
Fleecejas line Dames Dames Life line Life Albi Albi