020 - 210 90 09Stretch Blouse Xl Shirt Dames Wolfskin Groen Maat Women Mouw Korte Jack Mountain tfYvEqtw
Xxxl Bdu Maat Fostex Legerbroek Groen wx0qnHz

Procesrecht – Dagvaarding

 

Dark m Crosshatch Maat 32 Denim Toolbox 34 Jeans
M Unisex Softshell Odin Highlander Zwart gRw8xX78q

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

m 32 Denim Jeans Maat Dark 34 Crosshatch Toolbox Ap6gqw0

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Bjørnson Dames Gebreid Maat 40 l Vest Atol Elena Blauw 6q6wxCPEr

Onze specialisten

34 Dark Maat m Denim Crosshatch 32 Toolbox Jeans
48 Wolf Unisex Liner 46 Zwart Maat Wandelsok Camper wH6xqHgz
maat outdoorjas rood volwassenen mylee L Regatta 8Oqntt
High Skateschoenen Licht Vans Ward Roze Zip Anx5YTwq
Dark 34 m 32 Crosshatch Toolbox Denim Maat Jeans