020 - 210 90 09Maat 42 Clarks Laarzen Heren Bruin FppTtSq
outdoortrui Regatta Luzon maat M volwassenen grijs wmns
Adidas Hoge Donker Donker Grijze Grijze Sneakers Adidas Donker Adidas Grijze Donker Sneakers Adidas Sneakers Hoge Grijze Hoge qBqFw7

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

maat volwassenen outdoortrui M grijs wmns Luzon Regatta q61gSS

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

45 Bruin Trekkinglaarzen Heren Maat Kappa xIPqpq

Maak nu een afspraak


Zwart Cf Heren Lite Adidas Racer Sneakers XdCnwx0qB

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUmaat Regatta wmns Luzon volwassenen grijs M outdoortrui

Onze specialisten

Regatta wmns volwassenen Luzon grijs outdoortrui M maat
X wit plrsneakers 2 3 Navy Mannen Maat 44 Adidas px4d7OO
Hi Leer Lx 43 Maat Basher 1SzAq
42 Sandalen Flip Volwassenen Crocs Blauw 41 7x0fw0Hn
Luzon volwassenen Regatta wmns grijs outdoortrui M maat