Het leukste kraamcadeau (om te geven) Deel II

Mirjam
25 april 2017

Twee jaar geleden liet ik op mijn vorige blog het kraamcadeau zien dat het leukst was om te geven. Dat was voor mijn eerste neefje. Toen er bij de andere tante zich ook een neefje-of-nichtje-op-komst aandiende, wist ik dat er weer wat zelf gemaakt zou worden. Een eerste verzoek werd al ingediend, want die verschoningsmat voor neefje M was wel heel handig.

Daarnaast bedacht ik dat een (extra) verzorgingstas ook handig kon zijn. Voor Y had ik de Sew Much A Do Diaperbag á la Thread Riding Hood al eens gemaakt. Deze gebruik ik nog steeds als tas voor het Kinderdagverblijf. Dit leek me nu een handig en praktisch cadeau. Ik begon op tijd. Omdat mijn andere zus en ik nooit de 40 weken gehaald hebben, ging ik er een beetje vanuit dat ook mijn andere zus eerder dan uitgerekend zou bevallen. Ik zocht stofjes voor de tas bij elkaar. De grijze stof met de lama’s had ik al in mijn voorraad en ooit bij SewNatural gekocht met het idee er een tas van te maken. Toen begon de zoektocht naar twee matchende stofjes. Uiteindelijk koos ik voor een zware donkerblauwe jeans uit mijn voorraad en een bijpassende stof die nog van de overgrootmoeder van de baby kwam als voering. De overgrootmoeder is overleden toen mijn zus nog zwanger was. Het leek me mooi om iets van haar terug te laten komen in de cadeautjes.

De zelfde stoffen gebruikte ik voor de verschoningsmat. Hiervoor gebruikte ik weer dezelfde tutorials als voor de mat die ik voor neefje M maakte. In de sluiting verwerkte ik een knoop die ook uit de voorraad van de overgrootmoeder kwam.

De tas en de mat waren ruim op tijd klaar en de baby had nog niet zo’n haast. Hoe langer de zwangerschap duurde, hoe meer ideeën ik kreeg.  De baby is half Zeeuws en half Brabants, dus kwam ik op het idee een zebra te haken. Ik ging op zoek naar een leuk patroon en kreeg uiteindelijk een boek van iemand waar een leuke zebra in stond. Ik ging aan de slag. Dat viel nog niet mee. Vooral in de zwarte delen was het moeilijk steken te tellen. Maar ook de zebra was op tijd af.

Van de restjes stof wilde ik een naam slinger maken. Dat kan toch echt pas als de baby er is… Dus wachtten we af. Eindelijk, twee weken na de uitgerekende datum, was hij daar. Ons neefje. Natuurlijk wil je dan zo snel mogelijk op bezoek. Zo kwam het dat ik toch nog een last-minute klus had. Ik maakte het mezelf niet al te makkelijk. Van de stof die ik als voering in de tas gebruikte, maakte ik baisband. Van de letters van de naam maakte ik applicaties die ik op de vlaggetjes naaide. Gelukkig heeft neefje S geen hele lange naam gekregen…. 🙂

Ik maakte nog snel wat foto’s, pakte de boel in en ging met Z richting Brabant, om de kleine spruit te bewonderen. Z was apetrots dat ze mee mocht en dat ze haar kleine neefje (heel lang) vast mocht houden.

Gebruikte stoffen:

Canvas Lama Love – Sew Natural
Jeans, geruite katoen en witte badstof (voor de verschoningsmat) uit de voorraad

Gebruikte patronen:

Sew Much A Do á la Thread Riding Hood

Zoey Zebra uit het boek Gehaakte Dierenvriendjes van Christel Krukkert

 

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *