Skip the Rope lenigt de korte-broeken-nood

Mirjam
25 augustus 2017

Z is een lang en mager slank model. Haar lange benen steekt ze graag in zeer korte broekjes. Met haar 128 cm lengte liep ze nog vrolijk rond in broekjes maat 116. Toen ik besloot dat dit echt niet meer kon (er was een stukje bil zichtbaar… dat vind ik toch echt te kort…) was madam het daar absoluut niet mee eens. Ze had al zo weinig korte broeken en dan durfde haar moeder ook nog zomaar wat van die broeken te verbannen naar de stapel kleren die wacht tot kleine zus Y groot genoeg is. Gelukkig was daar Mind the Whale met een nieuw patroon. Of moet ik zeggen, gelukkig had Z korte-broeken-nood, toen Skip the Rope uitkwam… Ik was namelijk op slag verliefd op dit patroon. Ik moest het hebben, en gelukkig had ik het ook nodig ๐Ÿ˜‰

In de patroonbeschrijving staat dat je enkel de heupomtrek moet meten om de maat te bepalen. Z viel dan maximaal in maat 110 en minimaal in maat 116. Omdat dit 2 maten kleiner is dan de confectie maat die ze voor haar lengte toch nodig heeft, besloot ik toch het broekje te verlengen tot maat 128. Ik hield me wel braaf aan de breedte van maat 116.

 

We kozen samen de variant die is afgewerkt met biaisband. Z wilde graag steekzakken en ik wilde graag een valse gulp. Z koos de stof. Stoere leger stof, waarvan ik ook al een broek voor S heb gemaakt (niet geblogd, wel heel veel gedragen).

Toen kwam de fotosessie. Zal ik zo staan mam? Met dat vestje zo? Toen ik ook een foto van de achterkant van de broek wilde maken, vond ze dat eigenlijk te ver gaan. Moet je ook een foto van mijn kont?! Nou ja…. Veel overredingskracht had ik gelukkig niet nodig. Zo kunnen jullie zien dat de broek netjes aansluit. Er zit wel verstel elastiek in, maar in de breedte wordt er weinig versteld.

‘Als je dan toch een foto van de achterkant wil, zal ik dan even een handstand doen?’ En zodoende kwam er nog een mooie actiefoto als afsluiting van de fotoshoot van haar nieuwe favoriete korte broek. ๐Ÿ™‚

Patroon: Skip the RopeMind the Whale
Maat: 116 verlengd naar 128

4 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *