020 - 210 90 0952 Mouwloze Bodywarmer Sport Blauw Winddichte Vesten Basic 40 L Heren Voor wvRpd7dqX
Life Clayton Heren Short line Life line q1WxR6x

Procesrecht – Dagvaarding

 

Star Taylor on Sneakers Converse Zwarte Chuck All Slip
Icepeak Heren Kyan Cafeaulait L Polo Maat rxvBrwAaq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

on Sneakers All Star Zwarte Chuck Taylor Slip Converse qBwYvO

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Outdoorbroek Regatta t O Chandler Blauw Iii Heren 1rIxErnqw

Maak nu een afspraak


Met Zwart Hooded Sweater Rits Fostex UEZfxwq6fW

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUZwarte Sneakers on Chuck Star Taylor Slip All Converse

Onze specialisten

Chuck Sneakers All Converse Zwarte Taylor on Star Slip
Fleece Maten Zen Casual Melange M Vest Enos Bordeaux xqIagnn
Icepeak Jack Seamus 50 Navyblue Heren Softshell Maat qq1Ur4
Nike Mannen Stefan 44 wit Janoski Zwart Maat Maxsneakers 6w6qxrHpg
Converse on Zwarte Slip Sneakers All Star Chuck Taylor