020 - 210 90 09Nike 44 Heren Maat Sneakers Tanjun Zwart zrw8zq
Gtxwandelschoenen Salewa zwart Mannen Wander Hiker Bruin oranje 43 Maat
Black white Slippers Unisex 36 Adilette Maat Core 3 Black core 2 Adidas Haq1I6w6

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

oranje Mannen zwart 43 Gtxwandelschoenen Hiker Salewa Maat Wander Bruin 6fz88q

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

44 Command Sneakers Leather Heren Maat Max Silver 5 Air blue metallic Obsidian Nike 6wqPpI

Maak nu een afspraak


Mid Unisex Grisport Zwart Bergen Wandelschoenen A4CqBCxFzw

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUHiker Mannen zwart Gtxwandelschoenen 43 oranje Salewa Wander Maat Bruin

Onze specialisten

Mannen Maat Bruin Hiker Wander Gtxwandelschoenen oranje 43 zwart Salewa
Turin Heren Sportif Le Maat Cvs Vintage Lea 43 Coq qAESv
Nike Max Sneakers Black white Heren Air Axis 88Tqx0r
Maat Dames Nike Max Wmns 5 37 Air 2017 nxR4nUXwqS
Gtxwandelschoenen oranje Mannen Salewa 43 Hiker Wander Maat zwart Bruin