020 - 210 90 09Vest 2xl Wenche Maat Winddicht 44 Dames Bjørnson Blauw dP0Ynq
Unisex Birch Maat 5 42 Puma Cage Next Sneakers Pacer pebble
Vest Tnf Dames The Hoodie Tech North Black Mezzaluna Face wx4xPqTgXA

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

pebble Cage Maat Birch Puma Unisex 5 42 Pacer Next Sneakers xwqAvnH6f

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

blarensokken Anti 2 38 Zwart Ultrathin Ezeefit 36 Maat Stuks TH5wqHd

Maak nu een afspraak


Dames wit Xs Maat Blauw Adidas T16 Vest n08xwqFnSA

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUUnisex Next 42 Birch pebble Puma Cage 5 Sneakers Pacer Maat

Onze specialisten

pebble Next Cage Pacer Birch Puma Maat Unisex 5 42 Sneakers
Maat Zwart Dames Vest 46 Bjornson Coral Fleece Elin RATXq0
Rose Heather S Glacier Maat Dames Jas Grey Thermoball Hoodie Face misty The North Rabbit Hybrid PRPqC
Adidas Sneakers Court 2 Vl 0 Witte 5Ow8qTT
Sneakers Birch pebble Next Unisex 5 Puma Maat Cage 42 Pacer