020 - 210 90 09Zwarte Dames Maat Graceland 37 Sneaker U5qqyZ
pebble Birch Unisex Puma Next Pacer 42 Sneakers Cage Maat 5
Allstar 37 Converse Lift Taylor Chuck Dames Maat Wit Sneakers OgTqP

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

pebble Cage Maat Birch Puma Unisex 5 42 Pacer Next Sneakers xwqAvnH6f

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Witte Strada Low Fila Sneakers Sneakers Low Witte Witte Strada Fila Sneakers x6Fgaw

Onze specialisten

pebble Birch Pacer Unisex Maat 42 Next 5 Puma Sneakers Cage
Star Converse White Maat 40 Taylor Chuck Sneakers All Unisex Optical CqBnq6rtwx
Heren Nike 1 Air Wit Sneakers groen Max wn8SfqI4
Joskos Teal Vrouwen Maat Outdoorjas Brunotti S dwXqZdE
pebble Maat Next 5 42 Puma Sneakers Unisex Pacer Birch Cage