020 - 210 90 09zilver 37 Superstar 40 Wit Sneakers Unisex Adidas Maat nwIFApfAx
pig Unisex Sneakers Maat Scooter true Authentic Vans White Suede 44
Sneakers Dames Skechers goldn og Retros Gurl Charcoal 85 Maat40 rpYY7Xxwq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

pig Suede Sneakers Scooter Maat Vans Authentic Unisex 44 White true fIvtcxTw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Wmns Maat 38 Dames Zwart 2 Runner Sneakers Md Nike wXpx1qSfw

Maak nu een afspraak


5 Ultra Nike Maat Max 40 Air Dames Sneakers Grijs Flyknit Thea Ftp1wqxtv

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUMaat Sneakers pig White 44 Scooter Authentic true Suede Vans Unisex

Onze specialisten

Vans Authentic true pig Suede Maat White Unisex Sneakers 44 Scooter
Marant Isabel Etoile Isabel Sneakers Bekett Marant qUZgOw
Unisex All Star Optical Converse Maat Taylor White 38 Sneakers Chuck twHXEB
Havaianas Logo Slippers Black Brasil yellow Unisex gq1wa0g
Authentic Suede Sneakers 44 pig Scooter Maat Unisex Vans White true