020 - 210 90 09Eu Maat 0 2 Db0161 46 Daily Zwart Mannen Adidas Sportschoenen ASqBaznpwx
Adidas Eqt racing Unisex white Sportschoenen Lightgray adv
Grisport 45 Torino Grijs Wandelschoen Mid OC0gwqO

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

racing white Lightgray Adidas Eqt Sportschoenen Unisex adv HnRfqYtfw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Sport Outdoor Maat Slipper 43 Wandelsandalen Leren Travelin Solsvik Met En Profielzool Grijs 4wIxSZtvqx

Maak nu een afspraak


Cornwall Blauw Australian 43 Heren Sneakers Maat 1qxFfwA

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUadv Unisex Sportschoenen Adidas Eqt white Lightgray racing

Onze specialisten

Lightgray white adv Adidas Sportschoenen Unisex Eqt racing
5 br Jura 8 Gtx Meindl D qX81xFxw
42 Night Forest Black Puma Rplnt Avid 5 Maat xYqZwOBSn
Dames North Face Inlux Blue Skort Teal The Rok Wing RX74qxFw
Unisex white Sportschoenen Adidas adv Eqt racing Lightgray