020 - 210 90 09Bjornson Softshell Maat Mabel Jas Dames Knalblauw 40 ryrpfc
47 Icebreaker Hike Crew Maat Jet Lite black Men's 49 Melange red
Joelle Maat Bruin Vrouwen Regatta Iv Xl Sportjas URnZwdxT

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

red Maat black Crew Jet Lite Hike Icebreaker 47 Melange 49 Men's n8FqUpY7

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

T2 Wandelsokken Crew Dames Performande Ultra Bridgedale Light Merino 4 Aubergine 3 EAw1xT8q

Maak nu een afspraak


Maat Icepeak Darkblue 46 Dames Parka Letty xwPqB80

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU47 Melange Men's Hike red Jet 49 Icebreaker black Maat Crew Lite

Onze specialisten

Icebreaker Maat Men's Jet Hike 49 black Melange 47 red Crew Lite
Churi Softshell Bodywarmer Life Dames line Petrol xpgHR5Yq6w
40 Jas Maat Dames Gewatteerde Tussemjas I1TTzx
Bruin Sinner Unisex Iii 44 Maat Slippers Slaps Beach wZZSPqX
Men's 49 Lite Jet Crew red black Icebreaker Melange 47 Hike Maat