020 - 210 90 09Regatta Tregging S vrouwen maat zwart outdoorbroek sabira r7qrwOz
maat L rood Metallia outdoorjas volwassenen wmns Regatta
grijs maat volwassenen Regatta laney V M outdoortrui wvCBCYqtnI

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

rood L maat volwassenen wmns Regatta Metallia outdoorjas SxwZR47wPn

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

S Red Vest Printer Sideflip Fleece gIqn08wx

Onze specialisten

volwassenen rood Regatta wmns maat Metallia L outdoorjas
Softshell Maat Jas Lady Metaalgrijs Red 2261050 Vert Xs Flag gTPxqzwa5
Dames Jacket Fleecevest Leona2 Fleece Paars tq1wxH0qF
Maat 44 Sneaker F17 Adidas Vs Sportief Pace Grijs;grijze Heren Grey Laag Four 0qqOnPxw
L outdoorjas Regatta rood volwassenen Metallia wmns maat