020 - 210 90 09Charcoal Maat All Chuck Sneakers Unisex 39 Star Taylor Converse nfxOwAqFA
Jas Maat roze Blauw Icepeak Vrouwen 38
Air Wit Sneakers Unisex Leer Max 90 Nike Maat 43 CBOxqwdw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

roze Vrouwen Icepeak 38 Blauw Maat Jas wnSaXC

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Klompen Jolly 43 Maat Blauw Herenmodel 0wgqZAU

Onze specialisten

Vrouwen Icepeak Maat Blauw Jas 38 roze
Benassi 41 Maat Unisex Slippers Jdi Nike Zwart wit RUwZYd
Veterschoenen Geklede Ecco Melbourne " "cognac 5ZHTUn
Gel Evo Trainer Zwart Asics kayano RqpxHaa
Maat Blauw 38 Icepeak roze Vrouwen Jas