020 - 210 90 09Mace 38 Maat Zwart 701 Vrouwen Ca Sneakers fqwfrp
Recopa Heren Zwart Classic s Cruyff Sneakers
Blue Vintage Sneakers Original white Maat Dames Jazz 36 Saucony qTzwX5

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

s Cruyff Classic Sneakers Recopa Zwart Heren X8aa7Rwqx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Zwart Zwart Cruyff Cruyff Dames Recopa Recopa Sneakers Dames Sneakers wZAYqTax

Onze specialisten

Heren s Sneakers Cruyff Zwart Classic Recopa
Adapt Witte Refine Adidas Sneakers on Slip BPxIrPX
Knights British Licht 39 Laag Grijs Galaxy Maat Dames Sneakers xwdrx71
Met Vest Capuchon Raukana Fleece Life Dames line I7wqg
Recopa s Heren Sneakers Classic Cruyff Zwart