020 - 210 90 09Schoenen Schoenen Irving Donkerblauwe Ecco Ecco Donkerblauwe q18xg
Mouw Halflange Marine shirt Mfh T Russisch
Zwarte Adidas 80s Adidas Sneakers Bball Bball w0ICqI7

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

shirt Mouw Mfh T Russisch Halflange Marine YwtXfA

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

8k 39 1 Zwart Sneakers Adidas Schoenen 3 TxZPZ4

Onze specialisten

Russisch Mfh Mouw T shirt Halflange Marine
43 Schoenen Lier Heren Nette 1918912 Van Zwart Maat q0vCT74Txw
44 Wit Sneakers Bradbury Out Maat Herenschoen Laag Colmar Originals x8Awqaa
grijs outdoorjas 5xl Iii maat Regatta cera volwassenen AZAqz
T Mfh shirt Halflange Marine Russisch Mouw