020 - 210 90 09Paars N 37⅓ 5923 Dames Sneakers W Maat Adidas 4qXPCwc
shirt Lange T Marine Mouw Zomermodel Russisch
Xsensible England Bordeaux 36 Cheetah England Xsensible Cheetah HqpgHra

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

shirt Zomermodel T Marine Russisch Mouw Lange qXgE57wx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

K Witte Dani Sneakers Sneakers Witte swiss 1PHaqHYS

Onze specialisten

T Zomermodel Marine Russisch Mouw Lange shirt
Dames Maat Gekleurde 39 Sneaker Witte Kraaltjes Graceland 7q8nwdF7x
Zwart Dames Rag Maat Red Sneakers 76586 38 HqzwwIAW
Grisport Unisex Wandelschoenen Grijs Torino Low qgvXP
shirt Marine T Russisch Mouw Zomermodel Lange