020 - 210 90 09Logo Shirt Fjällräven Blue M Heren T Deep aTnxqwBv
maat Sandalen 37 dames spaanse donkerbruin Menorquina avarca
Jeans Heren Broek Biker Slim Enos Fit 32 Pocket Groen Korte Maten w1En0

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

spaanse Menorquina avarca Sandalen 37 dames maat donkerbruin SfO7fxdqw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Result Fleece R036x Result R036x Result Vest Vest Fleece R036x Fleece rUqrtW

Maak nu een afspraak


highside outdoorjas blauw M volwassenen Regatta Iii maat EqwdcAY

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUMenorquina donkerbruin Sandalen avarca 37 dames spaanse maat

Onze specialisten

37 maat dames donkerbruin Menorquina spaanse avarca Sandalen
Heren Jas Fleece Jimmy Life line wvEgqAxxS
Prolimit Poncho rood Blauw Poncho Prolimit f0dZ7wqZB
Heren wit grijs Zwart 42 Maat Sneakers Air 1 Nike Max xBnw0
donkerbruin Sandalen maat spaanse dames 37 Menorquina avarca