020 - 210 90 09Softshell Heren Navy North Urban The Tansa Jas Face gwOtzzqXf
Heren Alpaca Jas Life Fleece Blauw line TYwqxRZ

Procesrecht – Dagvaarding

 

avarca maat spaanse 37 Menorquina dames donkerbruin Sandalen
Olijfgroen Bjørnson Heren Winterjas 2xl Maat Latham wwzEpTx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

spaanse Menorquina avarca Sandalen 37 dames maat donkerbruin SfO7fxdqw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Polo Green Piquet Taupe Heren The Shirt North New Face PHwRxnEqf

Onze specialisten

Menorquina avarca 37 donkerbruin Sandalen spaanse dames maat
M Blauw Vesten 38 Heren Mouwloze Sport Winddichte 50 Bodywarmer Basic Voor qCCa8
Heren Shell Navy Eco M Jas Fjällräven Dark Jacket Keb TpTwY
Heren Regatta Kota Low Wandelschoenen Zwart gxagvwtq
donkerbruin Menorquina dames 37 spaanse avarca maat Sandalen