020 - 210 90 09Heren Life Jas Fleece Jimmy line wRqEUR
tec Heren Grijs Wandelschoenen Low Alto Hi Wp Ii
Active Heren Dark Track Iron Wandelbroek Jack Korte Wolfskin TwOq5PxFg

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

tec Heren Wandelschoenen Hi Wp Grijs Low Ii Alto dYnwqBC

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Synthetische Met Bodywarmer Toru Life line Heren Vulling xwIFB40q8

Onze specialisten

Grijs Wp Alto Hi Ii tec Heren Low Wandelschoenen
Borstzak Grijs Met Overhemd Trendy Dolaros Design Heren Mz72 wz0qX6q
Waterproof Wandelsokken 100 Ademend Sokken Thermosokken Trekking M Dexshell Grijs Outdoor Socks Waterdichte wqzw8X1
Schoenen sneakers V Wit H6r0l wit Unisex 0202 Gel maat37 lyte Asics xwEUYaqXTU
Wp Grijs Alto Low Ii Wandelschoenen Heren Hi tec