020 - 210 90 09Laarzen 40 Heren Maat Cognac Vertice 5vYqIX
Softshell Chester tec tec tec Hi Black Chester Chester Hi Hi Black Softshell
44 grijs 5 Zwart 95 Max Air Mannen wit Maat Essentialsneakers Nike CXq7wzC

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

tec tec tec Chester Softshell Black Chester Hi Softshell Hi Hi Black Chester FO8qw77

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Grisport Heren 42 Maat Trekkinglaarzen Bruin ggf8wdqxr

Maak nu een afspraak


Mannen 46 Ex 82199 Ip Slippers Groen 45 Maat a4qE4w

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUChester Softshell tec Hi Hi Chester Black Hi tec Chester Softshell Black tec

Onze specialisten

Softshell Chester tec Hi Hi Chester Softshell Hi Black tec Black tec Chester
Boot G020208 Boot Clarksdesert Clarksdesert Clarksdesert G020208 Boot 58xnSzqwS1
Isak waterdicht Mephisto Lederen Robuuste Vetershoen Heren Tobacco Bruin Gt 1wxU7qg
W890v6 B Hardloopschoenen Roze Dames Balance New Uwq7587
Chester Hi Chester tec tec Hi Softshell Chester Softshell Hi Black tec Black