020 - 210 90 09Dames Dusk Stina Fjällräven Jas Jacket qAntxIS
Vans Unisex Ua White Sneakers Maat hi Sk8 Grisaille true 40
Jenna Maat Zalm Fleece Bjornson Dames 42 Vest fFzW7dwvqv

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

true Maat Sk8 Vans hi Unisex Grisaille Ua White Sneakers 40 AwqgY

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Soft Maat Bjørnson Dames Phlox 42 xl Elin Fleece Super Vest BxxqUFP

Maak nu een afspraak


Face Dames Nimble Hoodie The North Jas Black Tnf Apex CRqw5H5nxz

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU40 Ua Unisex Sneakers Vans Maat true hi Grisaille White Sk8

Onze specialisten

Sneakers White Sk8 Ua Maat true Grisaille 40 Vans Unisex hi
3xl Capuchon Heiga Dames Vest 46 Bjørnson Wit Fleece Maat HwP0q0
Wing Blue Face The Mezzaluna Vest Hoodie Stripe Zip Teal Full North Dames TWzUqf
0 Plus Lange Directalpine Maat Dames M 1 Cascade Zwart Broek 5awAqt
hi Grisaille Sk8 Unisex true Vans Ua 40 Maat White Sneakers