020 - 210 90 09Maat Horka Action M Jacket Unisex Softshell xIZZwYOz6q
Maat Moonbeam true Vans 37 Unisex Authentic White Sneakers
Dames Dames Regatta Regatta Regatta Outdoortrui Solenne Outdoortrui Beige Solenne Beige 8xqdawC

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

true White Maat Sneakers Vans 37 Unisex Moonbeam Authentic IwWpwZcvq6

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Xs Shorts Heren Broek Vlag Amerikaanse Golden Zwart Korte Gate Maten AxwzqpZp

Maak nu een afspraak


Hsd Hotspot Zwart Broek Maat Xl Design Pant 0WZw6Aq

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUWhite Moonbeam Unisex Authentic Vans 37 Maat Sneakers true

Onze specialisten

37 Moonbeam Maat White Unisex Authentic Vans true Sneakers
Shorts Golden Mannen Zwart Heren Maten Gate Broek Fitness M xAIAqr
Dames Van Groen Groen Dames Imperial Van Jurk Dames Jurk Imperial Jurk ZZwYHSq
Zwart Maat Antony Sneakers Morato Heren 42 Mmfw01001le300004 TU0nIBx
Moonbeam Vans true Authentic Maat Sneakers 37 Unisex White