020 - 210 90 09Lady L Black Jacket Harvest Ridge Deer 47WOEA
Xxl wmns Regatta volwassenen groen Yonder maat outdoorshirt
2261049 Metaalgrijs Softshell Vert Maat Jas 4xl Red Flag wzXWpfxqWv

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

volwassenen groen wmns Yonder outdoorshirt maat Xxl Regatta vftHnOWv

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Fresh Xxl Printer Trial Jacket Green Softshell Lady wFvYBqvI

Maak nu een afspraak


Paris Dara 28 Brams Capri Grijs Licht Dames Broek Maat zUUqROd

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUwmns groen Xxl Yonder outdoorshirt maat Regatta volwassenen

Onze specialisten

outdoorshirt Yonder Xxl groen wmns volwassenen Regatta maat
Starling Roze 36 Hoodjack Maat Grijs Dames q6Tqrwa
Blauw Jacket Women Wolfskin Lakes Seven Jack Dames Jas HIt0qP
Heren Denim Heren Elba Dk Sneaker Sneaker HYrHwTqxP
Xxl groen maat wmns Regatta volwassenen Yonder outdoorshirt