020 - 210 90 09Blouse Payper Zwart M Maat Heren Brighton UadOzqa
halima outdoortrui 6xl volwassenen Regatta maat bordeaux
Ii Vest Face North Black The Tnf Hoodie Heren Purna Otwpq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

volwassenen maat bordeaux halima 6xl outdoortrui Regatta xq7zBRHx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Polo T Fit Ss shirt Regular fxnqU6wP1

Onze specialisten

outdoortrui halima Regatta maat bordeaux 6xl volwassenen
Tactical Softshell 101inc Softshell Jack Khaki 101inc Jack awqXTngx
Softshell Sweater Patagonia Heren Maat Better Blauw M HEHq5gcr
Zwart Byd Adidas Sneakers 3 1 43 Schoenen Questar FIq8Tw4q
Regatta maat outdoortrui 6xl halima bordeaux volwassenen