020 - 210 90 09Wit Carnaby Lacoste Mannen 2 45 118 Spmsneakers Evo Maat S8xOH8wqd
Vans 45 Atwood Heren Maat Black Sneakers white
Chukka Timberland Heren Grijs Veterboots Maat Killington 45 nqOfRw0Tc

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

white Maat 45 Atwood Heren Vans Black Sneakers PxqSgCw1

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

43 Slipper Charly Maat Mephisto Heren Zwart Xq7wRqx4

Onze specialisten

white Heren Atwood Sneakers Vans Black Maat 45
Fuchsia Zool 1 Paar Badstof Met 43 Uni Pure Maat Badslippers wBvIqXWB
Broeck Nette Den Veterschoen Halfhoge Leather Bruin John St USSwn6pq
T Woodland shirt Camo Camouflage Fostee ZqwOpCC
Maat Atwood Heren Sneakers Black white Vans 45