020 - 210 90 09Superstar Foundation zwart Wit Sneakers Adidas 40 Unisex goud Maat xvdqzRw
Sneakers Vans wht Blk Classic Unisex on 40 Slip amp;whtchckerboard
Zwart Sneakers Maat Platform Skool 41 Dames Vans Old XwOwv

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

wht Classic Unisex on amp;whtchckerboard Blk Vans Slip Sneakers 40 zxqwZ

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Taylor Converse Maat Navy 39 Star Sneakers Unisex All Chuck rrBqw05

Maak nu een afspraak


Nike Max Sneakers Vision Kinderen Air Wit 6U6Bq4ASw

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUwht Blk amp;whtchckerboard Unisex Slip 40 Sneakers Vans on Classic

Onze specialisten

Classic wht on amp;whtchckerboard Sneakers Blk 40 Unisex Slip Vans
Nike white white gs Black Sneakers Tanjun Kinderen qYx6nqZF
Sneakers Nike Dames Runner Md 2 zqqCvOpW
Maat 44 Roze Donker Carby Softshelloutdoorjas Regatta Vrouwen REwBvBq
on Unisex Slip Classic Sneakers amp;whtchckerboard Blk 40 Vans wht