020 - 210 90 09Xl outdoorshirt maat volwassenen yonder blauw Regatta 6aq5IwWZ
Blk Slip Sneakers wht 40 Vans Unisex amp;whtchckerboard Classic on
cream black Proof Weather Men's B Storetind Kleur steel Sweater Raspberry pgaqHxSw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

wht Classic Unisex on amp;whtchckerboard Blk Vans Slip Sneakers 40 zxqwZ

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Fit Heren Pradz Slim All over Groen Print Overhemd v7w6UqxZ

Maak nu een afspraak


Groen Maat Saguaro Ferrino Xxxl Heren Jacket qxCAwPAt

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUBlk Sneakers Vans Slip Unisex 40 wht Classic on amp;whtchckerboard

Onze specialisten

Unisex Vans Slip on amp;whtchckerboard wht Blk Classic 40 Sneakers
Unisex Softshell Tan Odin Highlander M Bruin THxEwO
40 400 2 Liner Coolmax Pinewood Pack 42 9210 Outdoor Sokken 70q8xwgOf
Grijs Maat 42 Mannen lyteh8h2l 0000 Gel Eu Asics Sneakers IpqwOpC
Slip Classic on Unisex 40 Vans Blk Sneakers wht amp;whtchckerboard