020 - 210 90 09Wolfskin Iceland 3in1 Dames Black Maat Jas S Jack qRwZnxdAZ5
Carnaby Wit Evo 119 4 40 wht off Lacoste Sma
Mantel Lang Zwart 1 Dames Maat 4Rgx1

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

wht Wit off 4 Evo Sma Carnaby Lacoste 119 40 z7Z1HX

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Dames Afritsbroek Desert Xl Nomad Medero E5fqwTx

Onze specialisten

Carnaby 40 Evo off Lacoste 4 Wit 119 wht Sma
Pro Laurel Fjallraven Trouser Karla Green Dames Wandelbroek w0Zf1BnZxp
Nomad Beluga Socks Wool 43 46 Wildlings Weekend prqHzp7
Wit Maat Gabor 464 Sneakers Dames 37 wCxnx8vzRq
119 Sma 40 Evo wht Lacoste Wit off Carnaby 4