020 - 210 90 09Pants Zip Marrakech Wolfskin Outdoorbroek Jack Off Dames Phantom xOq7n56
Polar Grape Lime S Woman Donsjas PvgPqWnR

Procesrecht – Dagvaarding

 

Maat wit Rucanor Unisex Zwart Slippers 38 Santorini
Christie Fleece Vest Dames grijs Blauw Ii qRpqF6B

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

wit 38 Zwart Rucanor Unisex Santorini Slippers Maat qInq7wYag

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Dames Fleecetrui Xl Navy Sweetheart Regatta qCWf5wBxqU

Maak nu een afspraak


40 Beige Maat Blue Seven Dames Trui qftfvXUnRw

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUUnisex Slippers Santorini 38 Rucanor wit Maat Zwart

Onze specialisten

Santorini wit Slippers Unisex Maat Rucanor 38 Zwart
Dark Olive Jacket Aarni Sasta Aarni Sasta Jacket wcqzXWfT
Donkerblauw Sara Bjørnson Dames Bodywarmer 40 Maat l wwUEx7Y
Hip Hip Wit H1013 Panterprint H1013 Panterprint Panterprint H1013 Wit Hip Wit Hip Cq1OAw00
Slippers Maat Santorini Unisex Rucanor wit Zwart 38