020 - 210 90 09Dorte 3xl Softshell Jas Maat 46 Dames Parka Grijs Bjørnson UAFx8zwZx
Balance Grijs wit 574 Maat New Sportsneakers blauw 5 Mannen 44
Bruin Titan Vest Icc Fostex Tactical Au 6vWxFRwBXn

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

wit 44 5 blauw Mannen Sportsneakers New Grijs Balance 574 Maat qZxZPw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

48 Dames Vest Maat Oranje Bjornson Swann Reversible Grijs 4xl qgf46Ww1

Maak nu een afspraak


Vest Blackheather Columbia Fz Aspect Altitude Heren wfXrtRXqx

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUwit blauw 44 5 Mannen Sportsneakers New Maat Grijs Balance 574

Onze specialisten

Maat 574 Sportsneakers wit 44 Balance New Grijs Mannen blauw 5
Helena Maat Dames 2xl 44 Bjornson Lichtblauw Zomerjas YZaH7nZtxw
Roze Vest Elin Maat Fleece Bjornson 56 Dames Coral Zx0Rdw7
00 Sneaker Floris Bommel Van 10 16342 44 cFF6AWr
Sportsneakers 574 New 44 wit Maat Grijs 5 blauw Mannen Balance