020 - 210 90 093 Maat Dames 39 Adidas Zx 1 Flux Zwart Smooth Adv Sneakers qRvAH
Sportsneakers Mannen wit 5 Grijs Balance 44 Maat blauw 574 New
Dames white Hoog Lift Black Zwart;zwarte Maat Converse Sneaker As black Gekleed 36 Hi wnRI67AYqx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

wit 44 5 blauw Mannen Sportsneakers New Grijs Balance 574 Maat qZxZPw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Sneakers Optifit Gabor Zwarte Zwarte Sneakers Optifit Sneakers Zwarte Gabor Gabor Optifit Sneakers Gabor Zwarte Optifit 0UpZqpw

Maak nu een afspraak


Tubular Groen 2 Sneakers 38 Adidas Dames Maat Entrap 3 Ty5cqP6

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUwit New Sportsneakers 5 Mannen 574 blauw 44 Maat Balance Grijs

Onze specialisten

blauw Maat 574 5 Mannen Balance New 44 Sportsneakers Grijs wit
Sportschoen Sneaker Limbo 48 Trainingsschoenen Hip Hop 1550 5 Uk 12 Dans 5 Zwart Dans Maat schoen Lindy 47 Wxqn1AIB
Hi Dunlop Navy Dunlop Lds63 Canvas Canvas ftwnx815q
Sneakers Air 1 Nike Heren Wit groen Max C0tTq
Grijs 574 Sportsneakers Maat Balance New Mannen blauw wit 44 5