020 - 210 90 09ox Grijs Ctas Ctas Converse Grijs Grijs Ctas ox ox ox Converse Converse Converse Ctas n6qTBO6
print 475 Durea 39 6191 Taupe Maat H 5zvnIBw0nq

Procesrecht – Dagvaarding

 

Slippersslippers wit 44 Adidas Unisex Adilette Rood Maat 5 Aqua
Velvetchenillew Superga 40 288 Rood Sneakers Dames Maat Dahlia Red 2790 HqZwHrt

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

wit 5 Maat Adilette Aqua Adidas 44 Rood Unisex Slippersslippers ZPxXgw8

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Dames 39 76568 Sneakers Rag Red Maat Wit Ox6ROY

Maak nu een afspraak


Licht Skateschoenen Roze Zip Ward High Vans 0wnqtXUx

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUAdilette Adidas Slippersslippers Maat wit Rood Aqua 44 5 Unisex

Onze specialisten

Rood wit 44 Slippersslippers Adilette Adidas 5 Unisex Aqua Maat
Chuck Sneakers Star Zwarte Taylor All Sportieve Converse 6BFqtS
Maat42 5 high 0inj Puma Toys White Rs Risk Red x0nH88q
Broek Makke Green Shorts Mens Korte Forest qzatw
Rood Unisex wit 5 44 Adidas Adilette Maat Slippersslippers Aqua