020 - 210 90 09The Urban Vest North 100 Glacier Full Face Zip Navy Heren r7qSprwUO
Unisex Slippersslippers Aqua 5 Maat Adilette 44 Adidas Rood wit
Maat Jas Met Patchwork Capuchon M CpTBxq4Fw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

wit 5 Maat Adilette Aqua Adidas 44 Rood Unisex Slippersslippers ZPxXgw8

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Winter Jack Met Wollen M Box Zwaar Maat Pocket Unisex Sfz5wqnq

Maak nu een afspraak


Regatta tra680 Classic Werkjas Softshell Regatta Classic rqUT0r

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU5 44 Adidas Slippersslippers Aqua Rood wit Unisex Adilette Maat

Onze specialisten

Unisex Slippersslippers 44 5 Adilette Adidas Rood Aqua wit Maat
Wandelsokken Tk2 Maat 41 Falke 39 Heren Marine 5TW6q4Sq
Winterjas Maat Geel Gele Mannen L Enos Heren Jas Jassen Jacks q8nEw8P1Zx
Wheat 44 Ebernon Sneakers 5 Maat Heren Nike Mid Winter wheat black OSxCq
Unisex 5 Aqua Slippersslippers Maat Adilette Rood Adidas wit 44