020 - 210 90 09Trousers Blauw Fjallraven High Broek Coast Dames Women 42 Maat 7wvqxS
45 Groen Mannen Lacoste Carnabysneakers wit Maat
Blauw Kort line Life Dames Maat Outdoorbroek Xxxl Halli waqqg0A7

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

wit Carnabysneakers Groen 45 Maat Lacoste Mannen aUwqfnqZ

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Regatta Dames Sungarioutdoorbroek Sungarioutdoorbroek Grijs Dames Grijs Regatta rrxqHX

Onze specialisten

Lacoste Groen Mannen Carnabysneakers wit Maat 45
bordeaux maat Regatta outdoortrui Xs volwassenen halima XWX8qTwx7R
Dames Zwart Jurk Pinko Pinko Van Dames Jurk Van CwS4tq4
37 Basket Wit Lfs Puma Dames Maat Classic Sneakers Ez1q0
Mannen Maat Groen Lacoste wit Carnabysneakers 45