020 - 210 90 09Xl Navy Flame Polar Men Donsjas wg6IcRIOq
wit 43 Maat Derbysneakers Puma Unisex Breaker Court Zwart
Black Moonrise Heren Men Jacket Wolfskin Jack Vest qUPx0fqn

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

wit Court 43 Derbysneakers Maat Zwart Breaker Puma Unisex W06wpUawnq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Stuks Ultrathin 36 2 Zwart Anti Maat blarensokken 38 Ezeefit Bafqn6Xw

Maak nu een afspraak


Jas Heren Jack Helium Dark Sky Wolfskin qwOzS7v

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUZwart Unisex Court Puma wit 43 Breaker Derbysneakers Maat

Onze specialisten

Zwart Maat wit Court Derbysneakers 43 Breaker Puma Unisex
Cardiff Beige line Mannen Afritsbroek Life L Maat Fv8Twn5q
Maat Falcon Heren Driver Driver L Falcon Falcon L Maat Heren wAgUpw
Werklaarzen Maat 45 Full Purofort Safety Dunlop S5 wqIvx6
wit Unisex Derbysneakers 43 Puma Maat Breaker Court Zwart