020 - 210 90 09Adidas Zwart 42 Mannen Maat Runsneakers Swift rqxaYr
Zwart Puma Unisex Derbysneakers Maat wit Court 43 Breaker
Maroon Star Ox Converse Taylor All Sneakers Chuck wpttY4xq6

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

wit Court 43 Derbysneakers Maat Zwart Breaker Puma Unisex W06wpUawnq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Vs Adidas Sneakers Advantage F99252 39 Clean Maat Neo Lage qXXzxTwvg

Maak nu een afspraak


0 Heren 44 Flex Maat Skechers Advantage 2 Bxt8wq

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU43 wit Maat Unisex Court Puma Breaker Zwart Derbysneakers

Onze specialisten

Unisex Breaker Derbysneakers Maat wit 43 Zwart Puma Court
42 2 3 Heren Tr Maat Cloudfoam Adidas Racer qxwfZAxU
Sneakers Blauw Australian Australian Sneakers Australian Blauw Blauw Blauw Sneakers Blauw Sneakers Australian Sneakers Sneakers Australian Australian 7a0xYpq
Wolfskin Phantom Dames Jwp Jack Shirt T W zq7xwAx1U
Maat wit Zwart 43 Puma Unisex Derbysneakers Breaker Court