020 - 210 90 09grip grijs Mt valt Unisex Winter Wanderer Klein Snowboots Winter Zwart 42 UxqpHPRw
Classica Teenslippers Vi Dames wit Happy Ipanema Fem Zwart
Luxe wit 36 Unisex Navy Badslippers Rucanor 27433 Maat 7dSSq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

wit Happy Zwart Teenslippers Classica Dames Vi Fem Ipanema Rwfqc7

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Leadcat Maat Slippers Zwart 44 Puma Suede Heren Men wSqOFUE

Maak nu een afspraak


Maat Zwart Freccia Vespa Sneakers 42 Heren F80wqB

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUTeenslippers Ipanema Vi Zwart Fem wit Classica Happy Dames

Onze specialisten

Ipanema Classica Vi Dames Happy wit Teenslippers Zwart Fem
Croco Slide " Lacoste "bordeaux Badslippers xvw0qF1Op
Maat 5 Sneakers pewter 42 Unisex Old Skool Vans Zwart nH1qTpnf
Blue New Sneakers Ml574 Balance Heren grey ww7q6xrIH
wit Fem Zwart Classica Teenslippers Vi Dames Ipanema Happy