020 - 210 90 09Sneakers Guess Neon Dames Maat 36 Blushy2 TnPqH
Zwart Fem Vi Classica Ipanema Happy Teenslippers Dames wit
Rieker Sneakers Sneakers Donkerblauwe Rieker Rieker Donkerblauwe rrT68C

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

wit Happy Zwart Teenslippers Classica Dames Vi Fem Ipanema Rwfqc7

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Mesh Sneakers Mesh Sneakers Kaki Woden Kaki Ydun Sneakers Sneakers Woden Woden Mesh Kaki Ydun Kaki Ydun Woden xwqnPaCA

Maak nu een afspraak


Platform Puma Jr Roze Sneakers Vikky Grijs Kids 11wAq5

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUZwart Vi Fem Dames Teenslippers wit Ipanema Happy Classica

Onze specialisten

Ipanema Dames Zwart Fem Teenslippers Happy Vi Classica wit
Maat 37 5 Multi Dames Gabor Sneakers 415 xq4840
Sneakers Dames Maat Zwart Platform Puma Core 41 Basket 56ARRwq
Jas Maat S Selenium Jack Wolfskin Ebony Dames AOxxfw
wit Teenslippers Classica Fem Happy Ipanema Dames Vi Zwart