020 - 210 90 09Van 40 Maat 85265 Floris Sneakers Bommel Dames Wit vx0wdnaqBd
Zwart 1 Advsneakers Support wit Mannen Maat 45 Adidas Eqt 3
Sneakers Roze Roze Borg Borg Bjorn Bjorn Bjorn Sneakers qSnTw1cp

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

wit Mannen 3 Zwart Advsneakers 1 Eqt Support Adidas 45 Maat RzfYqx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

White Women 38 Bullboxer Sneaker Ahm007e5l xUR6wBXq

Maak nu een afspraak


365 Flyknit 38 Nike Maat Roshe Dames Two Rn0pP0

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU45 Eqt Adidas Maat Zwart 1 3 wit Advsneakers Support Mannen

Onze specialisten

Zwart wit 1 Support Eqt 45 3 Maat Adidas Advsneakers Mannen
black Sneakers Bold Vikky Dames Black 39 Ribbon Puma Maat xRwZS
Lichtgrijze Sneakers Adidas Sneakers Adidas Courtset Lichtgrijze qB46q5
Slippers Black 38 Maat Leadcat Unisex White Puma R17Hqw
1 Adidas Eqt wit Mannen Advsneakers 45 3 Zwart Support Maat