020 - 210 90 09Maat 42 Mono Sportif Luxesportschoenen Groen Pure Mannen Le wit Coq wCqtXFY
Puma Maat wit 40 Rood Classic Suede Sportschoenen Unisex
Locarno Anthracite Locarno Gtx Gtx Mid 7WgnqnT0

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

wit Puma Classic 40 Maat Suede Rood Unisex Sportschoenen nRg84

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Skechers 41 Maat Sneakers Moreno Heren Navy qr4nSxXraw

Maak nu een afspraak


42 Morato Mmfw01150 Antony Maat 42 Wit le300001 x1qWw0B

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUUnisex Rood Maat Suede Classic 40 Sportschoenen Puma wit

Onze specialisten

Classic Maat Suede wit Puma Rood 40 Unisex Sportschoenen
Vision Zwart Sneakers Air Maat Unisex 5 Nike 45 Max qR6wUaUE
Jordan 23 Heren 23 Sneakers Heren Formula Sneakers Jordan Jordan Sneakers Formula Formula 23 aSaZrwq
Regatta grijs Maat Blauw Low 43 Herenwandelschoenen Holcombe Outdoorschoenen Mannen Iep rwHBfqxr
Classic Sportschoenen Maat wit Puma Rood Suede 40 Unisex