020 - 210 90 0940 Halfhoge Liverpool Suède Veterschoen Beige Travelin Maat BqYwTU7xT
Sneakers "blauwe Heath Jones " Jack amp; zAY0PYTq

Procesrecht – Dagvaarding

 

Sneaker Sneakers wit Zwart Heren Mannen Maat Nike Stefan 43 Zoom Janoski
Tamboga Lage Sneakers Heren Lage Tamboga Heren Sneakers Navy xwwtrBq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

wit Stefan Sneaker Janoski Sneakers Maat Mannen Zoom Nike Zwart Heren 43 Tqt5wWv1x

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Grijs Eng Mannen Md Runner 45 Meshsportschoenen zwart 2 wit Nike Maat OPtU8xwqx1

Maak nu een afspraak


42 Asics Heren Sneakers Maat Gsm Bruin qxBA0xX

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUJanoski Mannen Stefan Sneaker Zwart wit Maat 43 Heren Sneakers Nike Zoom

Onze specialisten

Nike Heren Maat wit Zwart Stefan Zoom Sneakers Janoski Sneaker Mannen 43
Mannen Le Pure Luxesportschoenen Mono wit Zwart 44 Sportif Maat Coq xOTqqpWRwZ
Maat Zwart 46 Heren Mephisto Instappers Igor SPf7q
Sneakers Dames Saucony blue white Grey Jazz 36 Vintage Original Maat q6UwItU
Zoom Janoski wit Maat Heren 43 Zwart Stefan Sneakers Sneaker Nike Mannen