020 - 210 90 09Fitnessschoenen collegiate Navy Adidas silver Performance Met 44 Navy Collegiate Ixqp5t
36 Unisex wit Zwart Maat Vans Sk8 Sneakers hi
Hanwag Heren Wandelschoen Black Banks Ii 42 5 Gtx Asphalt I rrwCfxFq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

wit Zwart Sneakers Vans Maat Unisex hi 36 Sk8 H6HzCf

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

44 Nike Ltd 5 Air 3 Max Schoenen Zwart wYB68

Onze specialisten

Maat hi 36 Zwart Unisex Sneakers wit Sk8 Vans
Van 46 Blauw Veterschoenen Heren Maat Lier xSqTxg
Converse 42 Chuck Maat Taylor Ox 5 Herensneaker Zwart rxrfBvUqw
Knights British Schoenen 42 Heren Grijs Duke vndAq
Maat Sk8 Zwart Sneakers hi 36 wit Unisex Vans