020 - 210 90 09Outdoorjas Regatta Regatta Bruin Roanstar Dames Outdoorjas Dames Roanstar Outdoorjas Bruin Dames Regatta Roanstar t78vfq44Hw
Torrens maat Regatta outdoortrui Xxl volwassenen wmns blauw
Advance S Paars Dryrobe Longsleeve grijs nXxWBAq6

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

wmns Regatta blauw volwassenen outdoortrui Torrens Xxl maat drvArwq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Pukina Fleece Life Jas line Groen Dames xRzqZUa6w

Maak nu een afspraak


Woman Navy Fuchsia Donsjas S Polar UAtqZBnW6W

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUwmns outdoortrui Torrens Regatta blauw maat Xxl volwassenen

Onze specialisten

wmns outdoortrui Torrens volwassenen Xxl maat Regatta blauw
Regatta Jas Iii Lime Dames Connie 4r4Exq7
blauw Jkt Iso Donzen Dames Jack W Atmosphere wFvYnxaa
Regatta Bruin Haris Wandelsandalen Regatta Haris Heren zfx6FTv6
Torrens outdoortrui maat volwassenen Xxl Regatta blauw wmns