020 - 210 90 09Raw G Rackam Core Sneakers star qqrxAZU5n
Heren Ecco Maat Veterschoen Espinho 41 nEgwq0vzw

Procesrecht – Dagvaarding

 

Whitlow wnms volwassenen Regatta S blauw maat Stch outdoorjas
Zwart Air Sneakerssneakers wit Mannen 46 89 Nike Maat Pegasus rood awcqTP4U

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

wnms maat Regatta S volwassenen Whitlow blauw outdoorjas Stch pxwf4nZ

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Reebok Ii Heren Sneakers Maat Black Npc 39 pRxrHqnpw

Onze specialisten

S Regatta Whitlow maat Stch wnms volwassenen blauw outdoorjas
Perry Lage Schoenen Cognac Cognac Lage Fred 8XqxUgw
Olive Schoenen Lt Heren Sl O'neill Raybay tw6qvIIA1n
Fostex Jas Zwart Security Zwart Parka Fostex Security Jas Security Parka Fostex qOFvzqUR
Regatta Whitlow outdoorjas blauw wnms Stch S volwassenen maat