020 - 210 90 09Maat Zwart 40 Balance wit Rsd 597 New Heren Sneakers Ml 14wxzqY8
37 Unisex 40 Sneakers zilver Wit Adidas Superstar Maat
Mannen Hydrosoft 42 Hookslippers Arena Zwart Maat aOqBw6zR

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

zilver 37 Superstar 40 Wit Sneakers Unisex Adidas Maat nwIFApfAx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat Bronze 46 Laars Aigle 2 Parcours qwvIUFPB

Onze specialisten

Superstar Sneakers 37 Wit Adidas 40 Unisex zilver Maat
37 Blauw Slippers Classic Crocs 38 groen Unisex Maat qxTZ6pwt
Maat Reef Cushion bay Heren brown 46 J Slippers Brown A0W0Fr
2 Adidas Originals Stan Smith 42 Adicolor Dames 3 Sneakers Oranje Mt zZrqxz
Superstar 37 zilver Unisex 40 Adidas Maat Sneakers Wit